w

3 dagers samisk kulturvandring i Beiarn

Å gå med mennesker som har levd i naturen hele sitt liv, kan gi en helt spesiell dimensjon til fjellturen. Her kan du få gå med samiske André som er full av fortellinger og kunnskap.

19.-21. august 2016
06.06.201614:08 Kampanje spa & velvære

Kulturvandringeni Beiarn starter ved Reinhornheia, oppe på fjellet og går over til Tollå. Underveis stopper vi ved flere kulturminner og forteller om aktiviteter fra et tidligere liv. Du får bli en del av den samisk kulturen når du vandrer med oss. Den første natten, som er ca halvveis på turen, tilbringer vi i gamme eller i telt. Neste dag går vi til friluftslivcampen der vi avslutter turen med tradisjonell mat i gamme. Overnatting i gamme eller lavvo.

Info om turen

  • Gruppestørrelse 4-8 stk
  • Startsted: Reinhornheia i Beiarn. (Parkeringsplass før tunnel. Se kart her)
  • Sluttsted: Tollådalen, Villmarkscampen. (Se kart her)
  • Overnatting i Gamme eller Lávvu
  • Lengde på turen ca 20 km
  • Turen tar 3 dager og 2 netter.

Utstyr: Dagstursekk, nistepakke til gåturen, Sovepose og liggeunderlag. Gode turklær og fjellsko.

Kjøring til og fra Beiarn er ikke inkludert i prisen, og må ordnes selv.

Om samisk kultur og folk

Vi samer er urfolk i Norge. I Norge er det fire forskjellige samiske språk. Det samiske området (Sápmi) går fra Sør-Trøndelag til Nord-Norge, gjennom Nord-Sverige og Nord-Finland til Nord-Russland på Kola-halvøya. Samer har fra tidlige tider levd av reindrift og fiske, og før landegrensene kom kunne samene bevege seg fritt etter sine reinsdyr. I gamle dager var samiske folk bosatt i lavvo eller i jordhytter (goahti).

Samer er jordnære mennesker. Vi respekterer planeten vår og prøver å leve i balanse med naturen. I vår tradisjon tenker vi eksempelvis at om du må hogge et tre for å gjøre opp ild, skal du først spørre treet om tillatelse. Ikke alle trær er klare til å brukes. En slik tenkning innebærer også at du ikke skal ta mer enn du trenger, slik at det blir nok igjen til de andre også.

Synes du dette høres spennende ut? 

Send oss en forespørsel eller bestill plass med en gang.

Kontaktinformasjon

Albmi adventures

www.albmi.no

Booking@albmi.no

Albmi Adventure

google map