Velværehelg i Svartisens eksotiske landskap

Dette er turen for deg som drømmer om langsomme turer i vakkert fjellterreng, massasjebad med utsikt over fjorden, god mat og drikke og hyggelig selskap på et lekkert, lite og privat nausthotell.

2.-4. september 2016
12.06.201616:20 Kampanje spa & velvære

Fredag 2 september: Ankomst, sjømat og massasjebad

Ta hurtigbåten Helgelandsekspressen fra Bodø kl. 16:00 til Grønøy med ankomst 17:45. På kaia på Grønøy blir dere ønsket velkommen til en helg i Svartisens eksotiske landskap. Turen videre går med båt, med en liten stopp for å mate havørna. Er vi heldige så kan vi få ørna nært båten, så ha kamera klart. Etter en kort båttur ankommer vi basen vår, Svartisen Brygge. Dette paradiset ligger helt ned i havet, med fugler og fisk som nærmeste naboer.

Kveldens måltid blir servert i Naustet, og vi serverer selvfølgelig det vi har høstet fra havets spiskammers. Etter middagen står massasjebadet klart og venter med sine 38 grader, og «isbading» i fjorden er alltid en suksess.

 

Lørdag 3 september: Dagsutflukt med historisk sus

En god lang frokost inntas på Bryggen før dagens utflukt starter.  Her er det viktig å ha på godt fottøy, godt humør og friskt pågangsmot.  Vi skal opp Fykantrappa, den nesten 100 år gamle snarveien som svinger seg opp den stupbratte fjellsiden. Med sine 1129 trinn er dette en av de lengste tretrapper i Europa.  På toppen får du en spektakulær utsikt og kan skue ut over fjorden langt der nede, og la den friske fjelluften fylle lungene. Vi forteller deg historier som gjør at du kommer tett på Rallarens liv, der samhold og vennskap er sentralt.

Vi rusler inn til den idylliske Rallarbrakka. Her sitter historien i veggene og vi kan bare sette oss tilbake for å virkelig nyte et fabelaktig flott lunsjbord. 

Turen videre går i lett fjellterreng innover fjellet, her vil vi møte ei dame som vil gi oss en god innføring i hvordan vi kan bruke fjellets urter til så skape de beste smaker ut av det som vokser så høyt til fjells.

Etter en god rusletur videre innover fjellet kommer vi til Storglomvann og her vil vi bli plukket opp og kjøres tilbake til Svartisens Brygge. Når vi kommer tilbake til brygga, trenger vi en dose «mindfulnes» - nærheten og tilstedeværelsen på det vi har her akkurat nå.

Middag på kvelden: en opplevelse i smaker av det aller beste havet har å by på.

 

Søndag 4 september: Isblå skjønnhet ved Svartisen

Starter vi med en deilig frokost, før turen går inn til Svartisen. Vi satser på en dag ute i guds frie natur og i selskap av det som er Norges nest største isbre. 

Vi kommer i land ved Svartisen og vi går innover til breen gjennom et flott landskap. Det er en opplevelse i seg selv å komme tett på den store og isblåe brearmen. Vi nyter en god lunsj ute i campen som ligger med fantastisk utsikt til breen, havet og elven som renner sakte forbi. Etter lunsjen returnerer til Brygga for å forberede hjemturen.

Retur med hurtigbåten Helgelandsekspressen fra Grønnøy kl 18:00 og med ankomst til Bodø kl 19:45.

Pris

Inkluderer: overnatting, alle måltider, massasjebad, transport og guiding

Kr. 4 950 pr person

Maks 16 personer

Synes du dette høres spennende ut?

Send oss en forespørsel eller bestill plass med en gang!

Kontaktinformasjon

Fykantrappa ved Line-Peggy Pedersen og Anne Marit Olsen

E-post: info@fykan.no 

Telefon: +47 451 28 000 

Hjemmeside: www.fykan.no

Bård Løken / www.nordnorge.com / Meløy
Tur opp til brearmen ved Svartisen
, click to open in lightbox
Fykantrappa
Svartisen Brygge
, click to open in lightbox
Fykantrappa
Sunn og nydelig sjømat
, click to open in lightbox
Fykantrappa
Bli kjent med rallerene og historien om Fykantrappa
, click to open in lightbox
Fykantrappa
Utsikt fra Svartisen brygge
, click to open in lightbox