Gammelhuset på Staupåmoen.

Bo i det trivelige «Gammelhuset» på Staupåmoen øverst i vakre Beiardalen. Her kan du ta tiden tilbake i rolige omgivelser og spektakulær natur. Du kan oppleve geiter på sommerbeite og ørnen som kretser mellom fjelltoppene. Ta kaffekoppen ute i bålgrua og nyt kulturlandskapet mens du forbereder deg på dagens utflukt i fjellet. Du kan lauge deg i friskt fjellvann og ta badstue når du kommer ned.

Tilgjengelig fra 2017
11.05.201612:21 Kampanje spa & velvære

I nasjonalparkkommunen Beiarn, 13 mil sør for Bodø, ligger den gamle gården Staupåmoen. Gården er en del av sæteranlegget for de 7 gårdene øverst i Beiardalen. Det gamle fjøset på Staupåmoen ble bygd  på 1800-tallet av folk fra Rana. Fjøsen er restaurert og verneverdig og er med på å skape en tradisjonsrik atmosfære på tunet. Søren og Petra var de siste som bodde på Staupåmoen til utpå 1970-tallet.

Sætra er i dag i bruk som fellesseter for geitedrift for de sju gårdsbrukene i øvre Beiardalen Opptil 1000 geiter, fordelt på to sætre, sendes ut på beite hver sommer i dette åpne og levende kulturlandskapet. Geitesætra består av flere bygninger og det er overnatting i Gammelhuset. Her er det god plass til 8 personer fordelt på to tremanssrom og ett dobbeltrom.

Gammelhuset er et lunt og koselig lite toetasjers hus. Huset har alle nødvendige fasiliteter som stue, kjøkken og bad med wc og dusj. På kjøkkenet kan du benke deg rundt langbordet og ha ei koselig stund med lokal mat. Oppvarming med strøm og vedovn. Du kan velge om du vil lage din egen mat eller om du vil ha det tilrettelagt med levering av lokal, hjemmelaget mat.

Ute på tunet er det en koselig bålpass og ei badstue. I nærheten av tunet kan du finne fine badekulper. I flere av dem kan du bade usjenert.

Dagens seterdrift ligger ca 500 meter nord om tunet. Her holder budeiene til og geitene melkes morra og kveld. Etter kveldsmelkingen slippes geitene inn i et nattkved.

Priser for overnatting

 • Gammelhuset på Staupåmoen for max 8 personer inkludert sengetøy, strøm og ved. Ellers fullt utrustet med hyttestandard. Pr døgn kr 1.600,-
 • Bruk av badstue kr 150,- pr gang

Priser mat

 • Frokostkurv pr person kr 100 pr dag. Inneholder ferskt brød, smør, variert pålegg og drikke. Tilpasses allergikere ved behov. Kan utvides til lunsjkurv etter behov. Tillegg kr 100,- pr person.
 • Ett hjemmebakt brød kr 50,-
 • Hjemmelaget 2 retters middag levert på døra pr person kr 250,-
 • Spis hjemme på gården hos Kari Anne og Johnny! Lokal 3 retters middag (3 timer) på gårdsbruk pr person kr 500,
 • Barn under 12 år får ½ pris på mat.

Priser utflukter

 • Halvdags (3-4 timer) guidet tur med kaffe. Pris pr person kr 500,- (minimum 2 personer)
 • Heldags tur (6-8 timer) guida tur med lunch og kaffe. Pr person kr 800 (min 3 personer)
 • Sæterbesøk (2 timer) pr person kr 200,-
 • Transport til lokalt samvirkelag for å handle mat etc: kr 400,-

Reisemåte:

Reise fra Bodø til Beiarn tur /retur med offentlig transport på hverdager. Alternativt med leiebil eller egen bil.

Kontaktinformasjon

Arena Beiarn

arenabeiarn@gmail.com

Stein Simenstad / Arena Beiarn
, click to open in lightbox
Stein Simenstad / Arena Beiarn
, click to open in lightbox
Stein Simenstad / Arena Beiarn
, click to open in lightbox
Stein Simenstad / Arena Beiarn
, click to open in lightbox
Stein Simenstad / Arena Beiarn
, click to open in lightbox