w

Mona og Thor Åge

Mona og Thor Åge driver guidefirmaet Fjellfarer i Sulitjelma og ønsker å tilrettelegge for opplevelser eller aktiviteter i den nedlagte gruvebyen inn mot svenskegrensen. De elsker stedet de bor på og tar deg gjerne med ut på tur.

11.05.201611:01 Kampanje spa & velvære

Det er de gode naturerfaringene som har blitt drivkraften i selskapet Fjellfarer AS. Mona og Thor Åge satte seg som mål å skape sin egen arbeidsplass i Sulitjelma. Det å kunne leve av å ta med mennesker ut i fjellene var drømmen som nå er blitt virkelighet. Fjellfarer tilrettelegger for mennesker som ønsker å hente ny kraft i naturen og som gjerne tar med seg opplevelser knyttet til Sulitjelmas fascinerende historie.

Både Mona og Thor Åge elsker naturen og fjellene i og rundt den nedlagte gruvebyen inn mot svenskegrensa, ca 10 mil øst for Bodø. De tar deg mer enn gjerne med på topptur, fisketur, grottetur eller en historisk vandring i dette flotteområdet som har så mye historie å fortelle etter 104 års gruvedrift. 

Mona har hovedansvaret i Fjellfarer siden Thor Åge har annen jobb, men han bidrar i stor grad på fritiden. Han har vokst opp i Sulis og er meget godt kjent på stedet. Han har vandret i fjellene og på toppene her i alle år og har nå tatt Mona med seg på turene sånn at også hun er godt kjent i området. De har et brennende ønske å utvikle opplevelsesbasert turisme på dette lille stedet, som de mener godt kan minne om både Svalbard eller Røros. 

Jakobsbakken er en nedlagt gruveby i høyfjellet ca 10 km fra tettstedet Sulitjelma. Fjellfarer gjenoppbygger nå ett av byggene her oppe, Titanic fjellheim, som brant ned til grunnen i 1966. Byggingen starter sommeren 2016. Dette skal bli en varm og flott fjellstue hvor man kan leie rom, møterom og bestille servering. Her skal man kunne komme på besøk og føle seg hjemme hos Mona og Thor Åge. Bygget skal etter planen være ferdig i 2017.

Kontaktinformasjon

Fjellfarer

+47 416 10 812
mona@fjellfarer.no
www.fjellfarer.no 

Fjellfarer
Mona og Thor Åge
Fjellfarer
I fjellriket ved Sulitjelma

Her er vårt tilbud til din Northern Time Out

google map