w

Sigurd og Inger Marie

Sigurd og Inger Marie er to padle- og menneske-entusiaster som elsker å ta folk med på tur. Deres credo er å skape balanse i frydsonen.

16.06.201609:41 Kampanje spa & velvære

Sigurd er Stifinneren i Rett Kjøl. Han har alltid jobbet med å fremme mestring og fungerende fellesskap. Som familieterapeut har han et eget blikk for de ressursene folk bringer med seg. Entusiasmen for folk er like stor som fryden han kjenner når han padler.

Hans fokus på ressurser var nyttig i de 24 årene han jobbet i Kriminalomsorgen. Ved det åpne fengslet han ledet, produserte teamet av dyktige kolleger unike resultater i flere år, og Sigurd ble hentet inn som medlem av Regjeringens Kriminalitetsforebyggende Råd i 2 perioder.

Da Sigurd leste Nansens bok om kryssingen av Grønland, satte det fart på gamle drømmer om å padle kajakk. Fryden ved å være på tur i den eneste farkosten som er i havet, ikke på, ble snart gitt stor plass. Han har i dag NPF´s øverste sertifisering som Veileder Hav, og er den eneste i Nord-Norge som NPF benytter til å holde sine videregående kurs.

Da lederansvaret i Kriminalomsorgen begynte å kreve større fokus på dokumenter enn mennesker, hoppet Sigurd av. Han meldte seg som «fengselsleder på rømmen» og guidet folk på hav og fjell i Lofoten fra 2009 til 2011.

I 2012 etablerte han, sammen med Inger Marie, selskapet Rett Kjøl, for å fremme det han liker å kalle balanse i frydsona.

Mange vil samarbeide med Sigurd og Rett Kjøl. Noen av selskapets prioriterte samarbeidspartnere er:

  • Forsvarets Operative Hovedkvarter
  • Børge Ousland
  • Randi Skau
  • Kirkens Bymisjon

Gjennom dette samarbeidet får Sigurd og Inger Marie anledning til å levere høykvalitets kajakkkurs, å guide i eventyrlig terreng, og fortsette fremming av mestring, også når det ikke er enkelt.

Da Sigurd ble bedt om å være padleansvarlig for en internasjonal kajakkekspedisjon på Grønland august 2016, fikk han frysninger. Av det gode slaget.

 

Inger Marie er Sjefen På Land i Rett Kjøl.

Det er en god arbeidsfordeling. Med et stort smil håndterer hun dokumenter og system som Sigurd får «utslett» av. Hun er også en varm padleentusiast og NPF-sertifisert aktivitetsleder.

Å lage god mat, fantastisk god mat, er en av hennes lidenskaper. «Jeg bor i en restaurant», hevder Sigurd. De er ofte sammen på kursene sine, og alltid på de unike «Kjærestekurs i Kajakk». Spør henne om disse og følg med på hva som skjer i øynene hennes.

Inger Marie er en stor ivaretaker av folk, og har en romslig vennekrets med like mye humør som varighet på felles historie. Inger Marie veksler lett mellom byens raske takt og naturens store, langsomme puls. Hun er grundig stolt av sine samiske aner og glad for Sigurds dype respekt for det opprinnelige.

Kontaktinformasjon

Rett Kjøl
Sigurd og Inger Marie
Rett Kjøl
Rett Kjøl
Balanse i frydsona

google map